Italya Türk Köyü / İtalya'da bir Türk Köyü : İtalya'daki moena köyü'nün yerlileri türklerden daha fazla türk gibi yaşayan bir topluluk.

Italya Türk Köyü / İtalya'da bir Türk Köyü : İtalya'daki moena köyü'nün yerlileri türklerden daha fazla türk gibi yaşayan bir topluluk.. Seyahat planımızda bir değişiklik yapıyoruz. Bu galeride, i̇talya'nın tarento bölgesinde yer alan moena köyü ve bu köydeki 323 yıldır süregelen türk kültürü anlatılmaktadır. Moenalıların en büyük isteği ise i̇talya'daki türk. Rione turchia adıyla bilinen türk bölgesi: Sanki ülkemizden bir yer gibi.

Balaban hasan, köyü yağmalayan ve köyden haraç isteyen dere beylerle savaşmış ve moena köyüne de savaşmayı öğretmiş. İtalya'nın tarento bölgesi'nde manzoni dağları'nın eteklerinde moena adında bir türk köyü vardır. İtalya'daki türk köyünden davet var. Küçük türkiye olarak bilinen moena köyü. Bu tarihlerde moena köyü, politik olarak bağlı olduğu dükün vergi ve baskılarına maruz kalmaktadır.

İtalya'da Türklerin yaşamadığı Türk köyü: Moena
İtalya'da Türklerin yaşamadığı Türk köyü: Moena from img.piri.net
Moena'yı türk köyü yapan adam. Köyün meydanında ay yıldızlı kaide üzerinde bir yeniçeri büstü bulunmaktadır. İtalya'nın moena köyü'ne sığınan bir yeniçeri oraya yerleşip, bir de kahraman olunca köyün adı 'la beldedeki bir sokağın adı da türkiye sokağı. İtalya`daki moena köyü`nün yerlileri türklerden daha fazla türk gibi yaşayan bir topluluk. İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki tek türk köyü olan moena (diğer adıyla la turchia)'da köylüler, hiç türkçe bilmedikleri halde 323 yıldır türk gibi yaşıyor, düğünlerde başlık parası alıyor. Küçük türkiye olarak bilinen moena köyü. 12 şubat 2014 | toplam okunma: Balaban hasan, köyü yağmalayan ve köyden haraç isteyen dere beylerle savaşmış ve moena köyüne de savaşmayı öğretmiş.

İtalya'nın moena köyü'ne sığınan bir yeniçeri oraya yerleşip, bir de kahraman olunca köyün adı 'la beldedeki bir sokağın adı da türkiye sokağı.

İtalya'daki türk köyü moena, hiç yabancı değil; Moenalıların en büyük isteği ise i̇talya'daki türk. Ancak köyü ünlü yapan, elbette bahsini ettiğimiz türk festivali. Festival süresince köy adeta kırmızı ve beyaz. Moena köyü (comune de moena), i̇talya'nın kuzeydoğusunda trento bölgesinde bulunan, ekonomisi büyük ölçüde turizme dayalı olan, 2600 nüfuslu küçük bir türk köyüdür. Anasayfa » haberler » dünya » i̇talya'da türkçe bilmeyen türk köyü: 2600 kişinin yaşadığı küçük türk köyü, türklere olan aşırı hayranlıkları ve türklerin yaşayış tarzını. Böyle bir şey söz konusu bile olmaz diyebilirsiniz ama avrupa'da bazı ülkelerde türksüz türk köyleri var. Sanki ülkemizden bir yer gibi. İşte ilginç gelenekleri ve türklere duydukları 323 yıllık hayranlıklarıyla moena köyü. İtalya'daki moena köyü'nün yerlileri türklerden daha fazla türk gibi yaşayan bir topluluk. İtalya'daki moena köyü'nün yerlileri türklerden daha fazla türk gibi yaşayan bir topluluk. İtalya'daki hayranlık moena'da yeniçeri türk anılıyor.

323 yıldır türk gibi yaşıyorlar ama. Festival süresince köy adeta kırmızı ve beyaz. İtalya'nın moena köyü'ne sığınan bir yeniçeri oraya yerleşip. Ağustosun ilk haftasında kutlanan türk festivali. İşte i̇talyan alpleri'nin eteklerinde minik bir köy olan moena, 320 seneyi aşkın süredir türk kültürü ve geleneklerine göre yaşıyor.

GİZLENEN TARİHİMİZ: İtalya'da üç yüz yıllık Türk köyü
GİZLENEN TARİHİMİZ: İtalya'da üç yüz yıllık Türk köyü from 2.bp.blogspot.com
İtalya'nın moena köyü'ne sığınan bir yeniçeri oraya yerleşip. Günümüzde bir kayak merkezi olarak tanınan bu köyün halkı kendini türk olarak tanıtıyor. Bu galeride, i̇talya'nın tarento bölgesinde yer alan moena köyü ve bu köydeki 323 yıldır süregelen türk kültürü anlatılmaktadır. Gelin hep birlikte bu ilginç köyü yakından tanıyalım. Moena'yı türk köyü yapan adam. Türkçe bilmiyorlar ve türkiye'yi hiç görmemişler ama 323 yıldır türk gibi i̇talya'nın moena köyü'ne sığınan bir yeniçeri oraya yerleşip, bir de kahraman olunca köyün adı la. Dediğim gibi bir sene öncesinde çok bir bilgiye de ulaşamıyorduk türk köyü için. Balaban hasan, köyü yağmalayan ve köyden haraç isteyen dere beylerle savaşmış ve moena köyüne de savaşmayı öğretmiş.

Alp dağlarının en ücra köşesinde, avusturya sınırında yer alan köy, günümüzde bir kayak merkezi olarak tanınmaktadır.

Böyle bir şey söz konusu bile olmaz diyebilirsiniz ama avrupa'da bazı ülkelerde türksüz türk köyleri var. İtalya'daki türk köyünden davet var. İtalya planımızı yaptığımız zamanlar olduğundan hemen ilgimizi çekmişti bu köy. İtalya'daki hayranlık moena'da yeniçeri türk anılıyor. Tv'den duyduğum i̇talya'daki türk köyü moena'nın fazla uzakta olmadığını öğreniyoruz. Türksüz türk köyü diye terim duydunuz mu hiç? İtalya'daki moena köyü'nün yerlileri türklerden daha fazla türk gibi yaşayan bir topluluk. İtalya'daki moena köyü'nün yerlileri türklerden daha fazla türk gibi yaşayan bir topluluk. Seyahat planımızda bir değişiklik yapıyoruz. Dediğim gibi bir sene öncesinde çok bir bilgiye de ulaşamıyorduk türk köyü için. İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki tek türk köyü olan moena (diğer adıyla la turchia)'da köylüler, hiç türkçe bilmedikleri halde 323 yıldır türk gibi yaşıyor, düğünlerde başlık parası alıyor. Moena köyü (comune de moena), i̇talya'nın kuzeydoğusunda trento bölgesinde bulunan, ekonomisi büyük ölçüde turizme dayalı olan, 2600 nüfuslu küçük bir türk köyüdür. Bir rivayete göre 332 yıl önce olan bu savaş, donmak üzere olan bir yaralı yeniçeri, i̇talya'da küçük bir koy durumunda olan moena'ya sığınır.

Türksüz türk köyü diye terim duydunuz mu hiç? Moena'yı türk köyü yapan adam. İtalya'nın manzori dağları'nın eteğindeki tek türk köyü olan moena (diğer adıyla la turchia)'da köylüler, hiç türkçe bilmedikleri halde 323 yıldır türk gibi yaşıyor, düğünlerde başlık parası alıyor. İtalya'daki hayranlık moena'da yeniçeri türk anılıyor. Dediğim gibi bir sene öncesinde çok bir bilgiye de ulaşamıyorduk türk köyü için.

Moeana (La Turchia) İtalya'da bir Türk Köyü - Ortalık ...
Moeana (La Turchia) İtalya'da bir Türk Köyü - Ortalık ... from orhaajans.com
İtalya'daki türk köyü moena, hiç yabancı değil; 323 yıldır türk gibi yaşıyorlar ama. İtalya'nın moena köyü'ne sığınan bir yeniçeri oraya yerleşip. Moenalıların en büyük isteği ise i̇talya'daki türk. Sanki ülkemizden bir yer gibi. Bu galeride, i̇talya'nın tarento bölgesinde yer alan moena köyü ve bu köydeki 323 yıldır süregelen türk kültürü anlatılmaktadır. Moena'yı türk köyü yapan adam. İtalya'nın moena köyü'ne sığınan bir yeniçeri oraya yerleşip, bir de kahraman olunca köyün adı 'la beldedeki bir sokağın adı da türkiye sokağı.

İtalya`daki moena köyü`nün yerlileri türklerden daha fazla türk gibi yaşayan bir topluluk.

Rione turchia adıyla bilinen türk bölgesi: Türkçe bilmiyorlar ve türkiye'yi hiç görmemişler ama 323 yıldır türk gibi i̇talya'nın moena köyü'ne sığınan bir yeniçeri oraya yerleşip, bir de kahraman olunca köyün adı la. Dediğim gibi bir sene öncesinde çok bir bilgiye de ulaşamıyorduk türk köyü için. Şimdi size hikayesini anlatacağımız yer de i̇talya'nın tatlı mı tatlı, küçücük bir köyü: İtalya ve avusturya sınırında alp dağlarında yer alan moena, bir i̇talyan köyü. Moena'da türk nüfus yok aslında. Comune de moena, i̇talya'nın rione turcia bölgesinde 300 yıllık geçmişe sahip bir köy. Moenalıların en büyük isteği ise i̇talya'daki türk. Balaban hasan, köyü yağmalayan ve köyden haraç isteyen dere beylerle savaşmış ve moena köyüne de savaşmayı öğretmiş. 12 şubat 2014 | toplam okunma: Alp dağlarının en ücra köşesinde, avusturya sınırında yer alan köy, günümüzde bir kayak merkezi olarak tanınmaktadır. İşte ilginç gelenekleri ve türklere duydukları 323 yıllık hayranlıklarıyla moena köyü. Küçük türkiye olarak bilinen moena köyü.

İtalya'nın moena köyü'ne sığınan bir yeniçeri oraya yerleşip, bir de kahraman olunca köyün adı 'la beldedeki bir sokağın adı da türkiye sokağı italya. 12 şubat 2014 | toplam okunma:

Posting Komentar

0 Komentar